Štrekaři.cz - logo
MENU
Marčíka bude trénovat německá legenda

Marčíka bude trénovat německá legenda

Marčíka bude trénovat německá legenda

 

 

Podzim plný změn a zásadních rozhodnutí prožívá Vladimír Marčík. Nejprve podpis kontraktu s Pumou a pak ještě větší mnohem větší bomba: přechod od trenéra Pernici k proslulému německému koučovi Kurtu Ringovi.

 

"6 let od první chvíle, kdy jsem se s Perňou seznámil, je načase udělat další krok. Zažít něco nového, to o čem mnozí atleti jen uvažují, ale mají obavy. (...) Krok za hranice České republiky. Dotáhnout se vší sílou k evropské špičce,” uvedl Marčík, který v posledních třech sezónách získal deset mistrovských medailí a letos zaběhl dráhovou desítku za 29:38.

 

V sedmadvaceti letech chce teď Marčík posunout svoji kariéru na další úroveň. Díky znalosti němčiny a německé běžecké scény se domluvil na spolupráci s trenérem Kurtem Ringem. Ringovo jméno je u našich západních sousedů pojmem. Jeho vedením prošla řada německých reprezentantů (vytrvalci Simon Boch, Philipp Pflieger, Miriam Dattke, Florian Orth nebo mílař Benedikt Huber). V roce 2021 byl vyhlášen trenérem roku v anketě Německé asociace silničních běhů.  

 

Ringova treninková skupina působí v Regensburgu. Marčík, který na plný úvazek pracuje v Praze, zatím plánuje do 260 kilometrů vzdáleného bavorského města dojíždět každý druhý víkend.

 
 

Galerie

Komentáře

Pro přidání komentáře je nutné být přihlášen.

...

Další